Vložil Tomol (bez ověření), 10. Duben 2021 - 22:10

by bylo asi úžasné, ale přinejmenším někdy v roce 2007 snad existoval metodický pokyn, že se zapisuje jen pozemek pod domem. Tj. domů co mají pozemek okolo domu jen ve spoluvlastnictví osob je určitě mnoho.

To, že něčeho lze teoreticky legálně dosáhnout je hezké, ale při vlastnictví 100 osob – to máme cca stejné, zvlášť když je většina bytů v pronájmu tj. vlastníci bydlí ledckde a na poštu nereagují, měnit prohlášení vlastníka není moc reálné.. my takto měníme prohlášení už druhým rokem.

A úplně stejně jako autor se staráme o pozemek okolo. Opět je teoreticky možné pořádat mimo shromáždění ještě schůzi spoluvlastníků pozemků, speciálně rozpočítávat náklady na sečení trávy a úklid sněhu, vést další účetnitví, ale v praxi je to nesmyslná komplikace s formálními náklady snad i vyššími než samotná údržba.

Bohužel neuvedení podílu na pozemku v PV k jednotlivým bytům občas při prodeji vede k jejich rozdělení. Zatímco v roce 2007 nebyla vůle pozemek do PV zapisovat, poslední roky je katastr obezřetnější a prodej bytu bez současného prodeje podílu pozemku (ač není v PV) připomínkuje.

U těch co byt prodali bez pozmeku se potom ovšem SVJ opravdu stará o cizí pozemek… např. 5 lidí ze 100 nepřevede podíl pozemku s bytem, tj potom se SVJ nebo podle vás spoluvlastníci mají postarat o 95/100 pozemku, ale na kterých 5/100 pozemku nemají tu trávu sekat? :D a teď právnici raďte

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.