Vložil Petr, 12. Listopad 2020 - 16:04

1/ www.epravo.cz/…i-55228.html?mail

29. 9. 2008 – Byt a místo podnikání

2/ https://akirfa.cz/…kani-v-byte/

… 28 Cdo 964/2008 ze dne 15.5.2008 ve kterém stanovil podmínku, že výdělečná činnost v bytě je možná pokud “…neobtěžuje vlastníka ani nájemce nad přiměřenou míru…“. Oproti tomu ustanovení § 2255 odst. 2 OZ. Stanoví: „Nezpůsobí-li to zvýšené zatížení pro byt nebo dům, může nájemce v bytě i pracovat nebo podnikat“ Primárním účelem bytu musí zůstat bydlení a daná výdělečná činnost bude menšinovým využitím bytu – toto je vyjádřeno spojkou „i“ v druhém odstavci zmíněného paragrafu.2)

3/ mylaw.cz/clanek/pod­nikani-ve-vlastnim-byte-809

02. ledna 2020 – Podnikání ve vlastním bytě Za jakých podmínek je možné umístit sídlo firmy do bytu? Znáte všechna rizika s tím spojená? Každá právnická osoba a podnikající fyzická osoba, tedy každý, kdo podniká, si musí určit sídlo (resp. místo k podnikání) už při svém založení, tzn. ještě před tím, než samotná společnost vznikne. Z občanského zákoníku a zákona o obchodní korporacích plyne, že společnost může sídlit v bytě. Jaké jsou podmínky?

  • souhlas vlastníka nemovitosti s umístěním sídla (pokud je byt Váš toto není třeba řešit)
  • nenarušovat klid a pořádek

předmět podnikání není v rozporu s možností podnikat v bytě, tzn. podnikání v bytě je slučitelné účelem dané osoby a odpovídá to i povaze a rozsahu její činnosti (např. chov zvířat, podnikání s potřebou velkých skladovacích prostor a podobně, nebudou možné)

/Barbora Chromčíková/

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.