Vložil aby bylo jasno (bez ověření), 28. Únor 2020 - 5:49

„Ozývají se i jiní, že musí doplácet, …“ – spolupracujte s nimi! Sám budete za úzkoprsého prudiče, kterého je nutné exemplárně potrestat. A bača (SVJ+ISTA) si jistě pěstuje psa (právní oddělení ISAT) právě na ovce z davu ovcí spokojených (mlčících!) vyskakující nebo které by se chtěly zatoulat mimo stádo mlčících třeba i jen omylem a dávaly by tak návod k rebelii.


Pokud jste vlastník (tedy jste příjemce dle zák.67/2013) pak postupujte podle §8/1 a následně podle dle §8/2.

Tím „postupujte podle §8/1“ míním doslovně (!!):
tzn. nechte si předložit PROKAZATELNĚ podklady a postupy, usnesení o jejich schválení, odkazy pro vyúčtování a rozúčtování platné zákony a vyhlášky … či chcete li i ISTA:postupy.

Tím „postupujte podle §8/2“ míním doslovně (!!):
až budete mít hromadu „něčeho“ podle §8/1 pusťte se, se svou znalostí malé násobilky do pokusu, sestavit stejné vyrovnání (§7/3), které vidíte na svém vyúčtování (cit. §7/2 „…aby výše případných rozdílů ve vyúčtování byla zřejmá a kontrolovatelná z hlediska způsobů a pravidel sjednaných pro rozúčtování…“). Pokud to nezvládnete, můžete pro jistotu oslovit borce (to již bude těžší, někoho takového nalézt, ale nespolupráce SVJ nebo rozúčtovatele by mohla dostatečně prokazovat porušení §7/2 SVJečkem – poskytovatelem), takže pokud to nezvládnete, reklamujte.

Pokud nedosáhnete nic ani (rozumnou) reklamací (samostatně odlišujte(!) §8/1 a §8/2), tak BUĎ se suďte (tím že nezaplatíte tvrzený nedoplatek to za Vás a na své náklady udělá SVJ) NEBO zaplaťte co na Vašem vyúčtování je k zaplacení a zapomeňte. Obojí má své výhody a nevýhody. Co zvolíte je na Vás :)

Kontrolní otázka: pokud jde o nárůst nákladů po rozúčtování čistě optikou těch číslíček, kterým se tak urputně věnuje počítálek AsiTak v „http://www.por­talsvj.cz/dis­kuse/vyuctova­ni-nakladu-0“ a které nic nikomu neřeknou o řádnosti rozúčtování, zkuste promyslet komu k tíži půjde náklad za teplo, pokud 1–2–3 jiné ale s vámi nijak nesouvisející byty než tím že jsou ve stejném rozúčtovacím pytli, své skutečné náklady na teplo „podplatí“ nebo „nezaplatí“?


Pokud jste nájemník, koukněte se do nájemní smlouvy: poskytovatelem Vám je nájemce a jeho měřidla (nikoli měřidla SVJ).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.