Vložil MartinII, 2. Březen 2019 - 16:10

„Sousedé o patro níže pak mají flek na stejné místě“.

"U mě jsou fleky na zemi u něj na stropě – ve stejném rohu.

Ano instalatér neví, zdali je to v odpadu nebo rozvodech, protože ten roh místnosti je schovaný za vanou a trubky se zde víceméně potkávají. Bez vysekání vany tak nelze provést diagnostiku".

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Trubkami myslíte asi kanalizaci a vodovodní trubku.

Co označujete za rozvody ? Já rozvodem v bytě rozumím rozvod z trubky či kanalizace (jdou celým domem a jsou společnou částí) k zařizovacím předmětů (umyvadlo, vana), a patří vlastníkovi bytu.

Sice jsem nepochopil to, že roh místnosti (koupelny) je schovaný za vanou, flek je na zemi a přesto na flek vidíte. Nevím jaké „trubky se tam potkávají“. Asi tím chtete sdělit, že odpadní (litina) a trubky vodovodní. Tak je to přeci ale snad ve všech „činžácích“. Snad pouze v panelových domech to je jinak a voda i odpad jsou v „jádru“, pokud jsem se vyjářil správně.

To, že instalatér a uživatel netuší, zda je problém v odpadech nebo vodě, tak je tomu všude, kde je se odpad a voda „víceméně se potkávají“. Se stejnými problémy se snad už ten instalatér za svou mnohaletou praxi setkal, nebo ještě ne ?

Pokud jde o to „sekání vany“, tak soused a instalatér vás asi přesvědčují, že je problém u vás a máte vanu v rohu i když stále nechápu, jak tedy ten flek můžete vidět.

Nejjednodušší a nejméně bolestivé řešení je dle mne (laika, který řešil stejný problém s tím rozdílem, že jsem byl ten soused dole), zjistit před bouráním u vás, zda voda nebo kanalizace „teče“ sousedovi. To jest udělat „diagnostiku“ (odkrýt vodu a odpad) u něj.

Závada by sice mohla také být „mezi byty“, t.j. u vás pod podlahou. To by měl instalatér zjistit, když začne u souseda. Nevím, jak se řeší závady na odpadu, ale u vody na to snad mají instalatéři „nějaké“ spojky a nemusí se hned bourat a měnit část trubek.

Pokud je problém ve společném svislém odpadu, tak by se asi bouralo. Jsem jen laik, který je viděl opravy ve vlastním bytě. Každý instalatér by vám to mělo ale odborně vysvětlit. Toho instaltéra jste si našla sama nebo ho objednala správa ?

Co na to technik vaší správní firmy !!!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.