Vložil JaVa, 28. Únor 2019 - 8:18

Zdravím pane tep" a posílám Vám znění obou § 1180.Doufám,že po přečtení zjistíte,že v nich není až tak velký rozdíl,V obou je totiž jasně uvedeno:„není-li určeno jinak“.

Ono samozřejmě určeno je a to v PV.Jelikož si toto „určení“ někteří vykládali jiným, tzn.vadným způsobem,přidal tam zákonodárce ve své novele odkaz ,kde je to „určeno“.

§ 1180

Aktuálně platné znění zákona 89/2012 Sb.,

(1)„Nebylo-li jinak určeno“, přispívá vlastník jednotky na správu domu a pozemku ve výši odpovídající jeho podílu na společných částech. Slouží-li některá ze společných částí jen některému vlastníku jednotky k výlučnému užívání, stanoví se výše příspěvku i se zřetelem k povaze, rozměrům a umístění této části a rozsahu povinnosti vlastníka jednotky spravovat tuto část na vlastní náklad.

Návrh v novele tohoto zákona:

§ 1180

(1) Vlastník jednotky přispívá na správu domu a pozemku v poměru odpovídajícím jeho podílu na společných částech, „nebylo-li v prohlášení určeno jinak“, zejména se zřetelem k povaze, rozměrům a umístění společné části, která slouží jen některému vlastníku jednotky k výlučnému užívání, a k rozsahu povinnosti vlastníka jednotky spravovat tuto část na vlastní náklad."

Přeji Vám hezký den.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.