Vložil zdeseny clen SVJ, 22. Leden 2019 - 19:20

Pokud je půdní prostor společným prostorem a nikoliv jednotkou co by vlastnilo SVJ, tak by platilo, že jakákoliv změna společných prostor směrem k tomu, aby jejich část někdo vlastnil, by byla změnou prohlášení vlastníka, neboť zatímco v tuto chvíli platí, že každý máte podíl na společných částech o velikosti výměra vaší jednotky / výměra všech jednotek tan ten „prodej“ půdního prostoru by navýšil tu výměru všech jednotek a tudíž by došlo ke změně velikosti podílu na společných částech u vás všech.

viz Občanský zákoník

§ 1169

(2) Ke změně prohlášení se vyžaduje dohoda dotčených vlastníků jednotek o změně jejich práv a povinností uzavřená v písemné formě. Účinnosti dohoda nabývá, pokud s ní v písemné formě souhlasí vlastníci jednotek s většinou hlasů, popřípadě s kvalifikovanou většinou hlasů určenou v prohlášení, a to i když nejsou stranami dohody.

Ve skutečnosti se obdobná věc (dohoda) dělá uzavřením smlouvy o výstavbě, kde je definováno jaká nová jednotka má vzniknout a uzavírají ji všichni dotčení vlastníci, u Vás všichni. Takže stačí nesouhlas kohokoliv z Vás a nebude žádná dohoda.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.