Vložil JaVa, 24. Listopad 2018 - 9:55

Prosím, můžete zde uvést odkaz na § znění zákona,který zakazuje členům nejvyššího správního orgánu právnické osoby SVJ, nahlížet či pořizovat si nepoškozující kopie dokumentů, týkajících se jeho („společného“) majetku a správy s ním spojené?Já čtu v NOZ a v n.v. 67/2013 Sb.,něco jiného.

§ 1179 z.89/2012 Sb.,

Vlastník jednotky má právo seznámit se, jak osoba odpovědná za správu domu hospodaří a jak dům nebo pozemek spravuje. U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů.

§ 8/67/2013 Sb.,

Nahlížení do podkladů k vyúčtování a vypořádání námitek

(1) Na základě písemné žádosti příjemce služeb je poskytovatel služeb povinen nejpozději do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období doložit příjemci služeb náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a umožnit příjemci služeb pořízení kopie podkladů.

U každého občana ČR, se přece v těchto případech předpokládá,že splňuje podmínky § 4/89/2012 Sb.,

§ 4

(1) Má se za to, že každá svéprávná osoba má rozum průměrného člověka i schopnost užívat jej s běžnou péčí a opatrností a že to každý od ní může v právním styku důvodně očekávat.

Děkuji.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.