Vložil nový předseda výboru (bez ověření), 20. Únor 2018 - 11:57

Pokud se Vám zdá že blábolím, tak to se omlouvám ale přesto že jsem svůj příspěvek četl znova, nic nesrozumitelného na něm neshledávám.

Paní Magdo, kdyby to bylo s tím §1179 tak jednoznačné, asi by rozsudky předkládané panem TN byly zcela výjimečné, neboli jak zde někdo napsal: excesivní. I Vy jste se ve svých sporech zasekla. I když třeba ne s právem dle §1179.


Jen se snažím aplikovat co našel jsem zde: http://www.portalsvj.cz/…okumentu-svj a zde: http://www.portalsvj.cz/…nflikt-zajmu#… Zbyněk Pražák (ISBN: 978 80–7502–025–3 r. vydání 2014) na stránce 77

Máte snad pochybnost o kvalitách pana Pražáka? Vychvaluje ho zde i pan Pavel, zdejší předseda-guru. V čem Vám to tedy nevyhovuje? A někteří soudci jej berou i za „pramen práva“.


Já chápu Vaše rozčarování, ale srozumitelně a relevantně, k tomu že jsem (a jen příkladně) odkázal na zákon 372/2011 jste se nějak nevyjádřila. To lze pochopit pokud platí, že to nemůžete ničím vyvrátit. Zopakuji: v právních normách ČR, se právo „nahlížet“ musí výslovně spojit s právem „pořídit kopie“. Bez toho platí jak napsal pan TN: přineste novelizaci NOZ pro §1179 tak, aby by Vám mohlo být „kopírovací“ právo přiznáno.

Domnívám se tedy, že jako poměrně čerstvě instalovaný předseda dělám vše co je v mých silách a je v zájmu většiny, která mne zvolila a vše v souladu dle §159 NOZ, který zmiňujete v posledním odstavci. Nevím čeho bych se tedy měl obávat.

Stejně tak se domnívám, že jste zatím neuvedla nic relevantního, než jen a pouze že vymezujete nesouhlas co plyne s ustálené soudní praxe resp. i s mým opatrnickým náhledem. Já bych samozřejmě chtěl aby to bylo jinak, ale tím nepřesvědčíte ani mne (a na mně Vám záležet vůbec nemusí) ale především nějaké soudce … jak jste uvedla: třeba ten „senát 26 NS“. A do toho ještě to GDPR… musím jít nastudovat jak lépe chránit informace spoluvlastníků před jejich volným zneužitím.

Takže, domníváte li se, že jako správce „musím umožnit kontrolu VAŠEHO MAJETKU nikoli pouze formálně, ale tak, abyste ho byla schopná kontrolovat i reálně“, tak nejprve prokažte, že jde výhradně o VÁŠ MAJETEK (a nikoli jen jeho společnou část, o které se rozhoduje hlasováním) a pak mi odkažte do předpisu vyšší právní síly než mají stanovy a názor většiny spoluvlastníků vyjádřené hlasováním, že skutečně „MUSÍM umožnit kontrolu“ (§1179 NOZ uvádí, že má být umožněno „nahlížení“ a nikoli „kontrola“). A pokud to uvedete a lépe i podložíte ustálenou judikaturou, rád se poučím a třeba i změním.

Děkuji

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.