Vložil Vladimir B., 1. Prosinec 2017 - 21:41

Je za malá matematika- zašlu Vám to na Váš mail, sdělte jej na nabuko.pis@sez­nam.cz.

  1. Potřebujete k tomu počat zastávek výtahu ve výškovém profilu domu profilu
  2. Stanovíte si počet bytů, které jsou obsluhovány z příslušné zastávky a to pro každou zastávku. U nás se tato služba platí pro byty od 2p.
  3. Meřením jsme zjistili, že každá další zastávka nad první zastávkou z níž se služba /výtah/ začíná platit má větší spotřebu elektřiny o á 5%. To platí v našem domě, kde máme zastávky ob jedno patro (0, 2, 4, 6, 8). Ještě jeden zajímavý údaj : je-li např.základní náklad na zastávku ve 2 patře /to je pro nás základní náklad pro stanovení zálohy/ ve výši 40,–Kč/bj, pak další zastávky mají 42, 44, 46,–Kč/bj.

Tyto částky jsou pak zálohově předepsáy bytům obsluhovaných z příslušné zastávky. Může být k tomu hodně námitek, ale u nás to bez problému funguje a je to blíže ke spravedlivějšímu účtování za tuto službu. Šlo by to ještě dále rozpracovat i podle osob, ale k tomu se nanašlo porozumění. Do nákladů za tuto službu účtujeme spotřebu elektřiny /samostatné měření/, dále opravy a mzdový náklad za výkon funkce dozorce osob. výtahu-dle ČSN 274002. Ostatní náklady se pak rozúčtují všem podle podílu na společ. částech domu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.