Vložil JaVa, 15. Listopad 2017 - 16:59

Pro „Zdeněk 22“.Osobně, mám na přítomnost nečlena SVJ na shromáždění vlastníků,zcela opačný názor.Pokud totiž není ve vnitřním právním předpise SVJ= stanovách,pří­tomnost nečlena SVJ, na shromáždění vlastníků jednotek přímo zakázána,tak je povolena.A i kdyby to ve svých stanovách SVJ mělo zakotveno,tak dle mého názoru je to protiprávní,po­něvadž je tím omezeno právo zmiňovaného vlastníka jednotky,který si je vědom své nízké odborné znalosti k danému bodu jednání a proto, si na schůzi pozve odborníka(práv­níka,stavaře aj.),aby mu poradil, jak má hlasovat,aniž by sám v důsledku své neznalosti, nezpůsobil majetkovou či morální újmu sobě nebo dotčeným vlastníkům jednotek v domě.

Jako příklad můžu uvést znění § 1185 odst. 2)

Spoluvlastníci jednotky zmocní společného zástupce, který bude vykonávat jejich práva vůči osobě odpovědné za správu domu. To platí i v případě manželů, kteří mají jednotku ve společném jmění.

Zde také nikde nevidím,že by tím zmocněncem a to i v případě SJM, musel být výlučně člen SVJ.Dle mého názoru,může být tímto zmocněncem, jakákoliv jiná fyzická či právnická osoba= nečlen SVJ.

JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.