Vložil Dvořák (bez ověření), 22. Srpen 2017 - 20:16

To evidování plateb, jak to nazýváte, je přesně ono párování. Každou platbu je třeba přiřadit (evidovat) ke konkrétnímu vlastníkovi konkrétní jednotky. A k danému předpisu, který se ke konkrétní jednotce vztahuje. A pokud to někdo chce rozlišovat ještě dál, tak to přiřadit ke konkrétnímu účelu (vzniklému předpisem). Žádná platba nemůže zůstat viset ve vzduchu někam nepřiřazená (k něčemu neevidovaná).

Komunikace je vždy důležitá, s tím se nedá, než souhlasit. Bohužel často není s kým komunikovat. Vlastník byt pronajímá, sám pobývá v cizině. Nájemník není pro SVJ partner. V malém SVJ s pár platbami se to uhlídat dá, ale jak budete mít 100 jednotek, tak představa, že každý si platí jak chce, je dost hrozivá. Ale komunikace je bezesporu základ, v tom s Vámi naprosto souhlasím.

Nesouhlasím s Vámi však v tom, že když platíte jak chcete (například ve 27 splátkách či na 10 let dopředu), že hradíte řádně. Zkuste tento princip aplikovat třeba na finančním úřadě, na sociálce. Zkuste jim poslat platbu na 10 let dopředu. Zkuste sociálce poslat odvod ve 27 splátkách a pod jedním VS pro více plátců (třeba za manželku). Bohužel, takto to v praxi opravdu dělat nejde.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.