Vložil Čmuchal (bez ověření), 27. Červen 2017 - 15:11

„…Vím že mohu žádat po SVJ sankci …“

Žádat ji můžete, ale nic nedostanete. Proto ji musíte vyžalovat. Zkusil bych ji ale neprve započíst. Podle mne to sice soud odmítne jako neaplikovatelné (to započtení) ale alespoň tím pohnete časem tzn. SVJ bude žalovat Vás a SVJ bude dokazovat, že své povinnosti dostálo.

„…někde jsem dohledal že tzv zápočet záloh..“

Napište SVJ, že jej vyzýváte k okamžitému vrácení nezúčtováných záloh na služby (musíte uvést i přesný datum a dejte jako projev dobré vůle nikoliv D+0 ale termín (D+15) kde D je datum doručení adresátovi). Pokud SVJ žádost ignoruje nebo jí nevyhoví a nesplní i nadále svou povinnost, zašlete jí namísto další zálohy na další měsíční období tzv. jednostranný kompenzační projev což je vyjádření že požadovanou výši zálohy odpočítáváte od „Vašich nezúčtovaných záloh tlejících na účtu SVJ“. A znovu tam napište, že se SVJ dopouští porušování zákona aby nemohli tvrdit, že nebyli srozumitelně informováni. Připomínám, že zkusit provést zápočet sankce je sice možné, ale jen pro „zahuštění nálady“ protože velikost sankce určuje až splnění povinnosti (ve Vašem případě, doručení vyúčtování) takže do té doby je její výše neurčitá a neurčité pohledávky nelze započítávat ani žalovat.

A nakonec připomínám, že pro vyúčtování za rok 2015 není sankce 50Kč/den ale 100Kč/den. Takže se zbytečně neokrádejte o zaslouženou „odměnu“ :)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.