Vložil Pavlásek (bez ověření), 20. Březen 2017 - 10:53

Já nevím jak. Výbor uvedl že ji provádí správce. Výsledkem je, že jednou za 12–15 měsíců se sejde nejvyšší orgán SVJ, vyslechne si „sáhodlouhý seznam“ útraty, to je označeno za závěrku o které se hlasuje zda ano či ne, a tím to hasne. Zatím se nestalo, že by se kdy závěrka neschválila a nedovedu si představit co by se mělo stát, pokud by se tak stalo…

…jestli by se měl „sáhodlouhý seznam“ doplnit o další výdaje? Nevím. Jestli by se měl změnit dokument na JUSTICE – to není možné, protože ten se na rejstřík zašle až 4–5 měsíců poté. Výbor jej jinak než tímto zveřejněním neposkytuje a z rozhodnutí správce tento způsob ani měnit nechce.

„sáhodlouhý seznam“ je jediné co je k dispozici před schvalováním (nikoliv v listinné podobě ale pouze verbálně je předčítán vždy jako druhý bod shromáždění: „2) schválení účetní závěrky“ – prvním bodem je samozřejmě „vítání předsedy výboru a jeho správce“). Závěrka která je dostupná na webu JUSTICE má standartní položky, ze kterých ale nevyčtete, že spoluvlastník ten či onen je po uši ve dluzích a že ostatní vlastníci to za něj platí prostřednictvím příspěvků na správu domu. Ani o exekucích se nic nedozvím (ano moc tomu nerozumím, ale právě proto ty dokumenty potřebuji – pro soudního znalce).

PS: email výbor (záměrně) neprovozuje; písemné námitky ignoruje; zůstatek na účtu SVJ prý není informace, kterou bych prý měl potřebovat (postup: 1. výbor odkáže na správce 2. u správce mi jedubaba za přepážkou řekne že to ke zjištění co mám platit nepotřebuji 3. stížnost k výboru: pořadí kroků se opakuje od bodu-1)

PS: ano máte pravdu: i kdybych vyseděl důlek, tak prohížením v 1/2 hodinovém okně nic nezjistím. Tak ale co mám dělat? Já nejsem vlk a SVJ rozhodně není koza kterou bych chtěl sežrat, prostřednictvím zjištění jaké u ní mám závazky a to jinak než z tvrzení nějaké jedubaby od správce.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.