Vložil rrzhr (bez ověření), 25. Únor 2017 - 14:11
  1. Vyúčtování za rok 2016 obsahuje dluhy z neuhrazených záloh z roku 2016. Co když ale vlastník dluží i starší zálohy (z let 2015, 2014). Bude vyúčtování za rok 2016 obsahovat i tyto starší dluhy? Nebo vyúčtování za kalendářní rok v sobě obsahuje pouze dluhy z toho příslušného roku?
  2. Pokud jste např. v listopadu 2016 na vlastníka podali žalobu o zaplacení dlužných záloh (vč. záloh z roku 2016), jak na toto reflektuje vyúčtování za rok 2016, bude v sobě zahrnovat i dlužné zálohy, které jsou už žalované?
  3. Je nějaký vztah mezi dlužnými zálohami na služby a dlužnými zálohami na správu? Vyčíslují se oba nároky zvlášť, nebo jako celek? (dříve se asi žalovalo zvlášť, protože na služby se uplatnil poplatek z prodlení a na správu úrok z prodlení, dnes se ale na vše uplatňuje jen úrok a patrně není nutné v žalobě rozlišovat, co je dluh na správě a co dluh na službách).
  4. Dáváte na jeden papír souhrnné vyúčtování záloh na správu i záloh na služby, nebo vlastníkům dáváte dvě samostatná vyúčtování správy a služeb?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.