Vložil mrk, 17. Leden 2017 - 22:40

Reaguji na vaši odpověď. V prohlášení vlastníka je uvedeno: „K vlastnictví jednotky dále patří: … vnitřní dveře a vnitřní okna nacházející se uvnitř bytu, jakož i vnitřní strany vstupních dveří a vnějších oken příslušejících k bytu …“. Jsme klasický panelák. okna nejsou vícedílná jak bývalo ve starých domech. Mám tomu tedy rozumět tak, že náklady na výměnu oken hradí z poloviny vlastník (vnitřní strana) a druhou polovinu SVJ (vnější strana)?

Nový výtah chceme stavět v prostoru toho stávajícího, tedy nový nahradí starý na stejném místě.

Ve stanovách je uvedeno: „K přijetí rozhodnutí se vyžaduje souhlas většiny hlasů přítomných členů společenství. Pokud se jedná o přijetí rozhodnutí o změně velikosti podílu na společných částech všem vlastníkům jednotek, nebo o změně poměru výše příspěvku na správu domu a pozemku jinak než než v důsledku změny podílu na společných částech je vyžadován souhlas všech členů společenství. Pokud se jedná o přijetí rozhodnutí o způsobu rozúčtování ......, a o uzavření úvěrové smlouvy, je vyžadován souhlas alespoň 3/4 většina hlasů vlastníků přítomných na shromáždění“.

Nic víc není uvedeno. Znamená to tedy, že s výstavbou nového výtahu (zateplením) postačuje souhlas většiny hlasů přítomných členů společenství? V té nejhorší možné variantě tedy pouhých 26% hlasů všech členů společenství? Co na to řekne stavební úřad?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.