Vložil JaVa, 17. Leden 2017 - 14:01

Pokud si všichni ostatní vlastníci jednotek v domě, vyměnili okna na svoje náklady,tak zřejmě nejsou v prohlášení vlastníka zařazeny do společných částí domu a pozemku(dle § 5 odst.1),písm.c) z.č. 366/2013 Sb.,).Jakékoliv rozhodnutí shromáždění o tom,že se okna v přízemním bytě vymění z financí SVJ (společných),je tedy nezákonné a pan předseda se z toho nikdy nevyvlíkne poněvadž pro něj platí:

§ 159 z.č. 89/2012 Sb., (1) Kdo přijme funkci člena voleného orgánu, zavazuje se, že ji bude vykonávat s nezbytnou loajalitou i s potřebnými znalostmi a pečlivostí. Má se za to, že jedná nedbale, kdo není této péče řádného hospodáře schopen, ač to musel zjistit při přijetí funkce nebo při jejím výkonu, a nevyvodí z toho pro sebe důsledky.

(3) Nenahradil-li člen voleného orgánu právnické osobě škodu, kterou jí způsobil porušením povinnosti při výkonu funkce, ačkoli byl povinen škodu nahradit, ručí věřiteli právnické osoby za její dluh v rozsahu, v jakém škodu nenahradil, pokud se věřitel plnění na právnické osobě nemůže domoci.

Co se výtahu týče,tak ten nový chcete stavět mimo budovu, nebo v prostoru vymezeném pro ten stávající?Pokud nemáte ve svých stanovách uvedeno,že k tomu potřebujete 100% souhlas,tak řekněte „předsedovi“ ať vás neoblbuje a doloží vám to písemným odkazem na § znění zákona,který vyžaduje ke komplexní výměně výtahu souhlas všech vlastníků jednotek v domě.

JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.