Vložil Magda3 (bez ověření), 6. Leden 2017 - 17:55

Nesouhlasím téměř s ničím, co píšete. Ale v jedné věci máte pravdu. V nezájmu lidí o svůj majetek. Tím spíš si musíte lidi, kteří mají zájem, hýčkat a né jim to tak znechutit, že je ten zájem přejde. Z tohoto portálu je zřejmé, že pokud vlastník (který nedej bože nechce pracovat ve výboru) chce informace a chce spolurozhodovat je vesměs označen za prudiče a kverulant. Pokud takového člověka vezmete do party a necháte ho podílet se na rozhodování, tak žádné soudní spory nehrozí.

Z mé zkušenosti si tím spíš ušetříte práci. Když mi jeden manager z pojišťovnictví „kecal“ do pojištění domu, požádala jsem ho, ať si to vezme na starost, protože tomu určitě rozumí víc jak já. A když mi vlastník vynadal za špatně opravenou omítku, tak jsem se s ním dohodla, že příště to objedná on, nebo alespoň zkontroluje. Už mi do ničeho nemluvil.

Ale pokud jsem chtěla měnit zámky, abychom místo 4 klíčů od společných prostor měli jeden, tak jsem si to nechala schválit. A byla to oprava za pár tisíc.

Takto to jde také dělat. Pokud se v domě domluvíte, nemusíte bazírovat ani na formalitách. Ale pokud se výbor rozhodne vyhlásit vlastníkovi válku za to, že se opovažuje zajímat se, tak se nesmí divit, že ten se začne bránit třeba tím, že na neznámý účel nic neplatí.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.