Vložil MartinII, 5. Prosinec 2016 - 14:06

Kdo ma mit Prohlaseni vlastnika? Vložil kok (bez ověření), 3. Prosinec 2016 – 17:50 „Naše SVJ vzniklo 2005. Ve smlouvě o převodu družstevního bytu je uvedeno, ze Prohlášení vlastníka je přílohou k této smlouvě. Když jsem po předsedovi výboru chtěl kopii Prohlášení vlastníka, řekl mi že to nemá a ať se zeptám na katastru.
Mělo být PV předáno jako příloha ke smlouvě o předání bytu do vlastnictví ?
Měl by výbor SVJ mít PV? A udělat na požádání kopii, případně jako pdf k zaslani mailem ?“

  • – – – – – – – – – – – – –

Já jsem sdělil svůj názor na dotaz tazatele „kok“. Pokud je něco uvedeno jako příloha, tak to mělo samozřejmě v příloze být. Nebo snad kok neshání přílohy ani u jiných smluv ? Proč se shání po PV po 11-ti letech ? Není ale sám, u nás se někteří po PV nesháněli nikdy, protože si nepřečetli nikdy ZoVB a nevědí, co PV je. Já jsem uvedl náš příklad, kdy město řeklo, že je PV jejich majetkem. V příloze privatisační smlouvy pochopitelně PV nebylo, tak jsem se po něm (po zorientování v bytovém vlastnictví) sháněl, a na rozdíl od koka hned.

Tazatel do toho zatáhl předsedu, který možná u toho v r. 2005 ani nebyl. Ale jako vlastník bytu a dokonce jako statutár by měl PV mít. Pokud jde o kopii čehokoli, tak povinnost jak se ptá kok, to není.

Pokud jde o spory (snad soudní), tak potom bude stačit si PV sehnat i s kulatým razítkem. Pro moje potřeby mi teď stačí PV bez bumážky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.