Vložil Jar (bez ověření), 4. Prosinec 2016 - 12:57

Koku,

když má někdo ve smlouvě uvedeno, že Prohlášení je přílohou smlouvy o převodu, tak má natáhnout ruku a přílohu si vyžádat, jinak je ustanovení smlouvy neplatné.

To je chyba vlastníka, že na tom netrval.

Co se týče diskuze, zda má či nemá SVJ/výbor poskytovat kopii Prohlášení a kdo/co je SVJ a jeho výbor, tak k tomu mám tento názor: ve většině SVJ jeho statutární orgán buď PV nemá a ani ho neviděl, často netuší, že něco takového existuje, natož aby chápal, že je to pro něj základní dokument, neboť stanovuje, co má SVJ spravovat. Každé SVJ a ať jeho členové nebo výbor by svoji činnost mělo začít položením si otázky, co vlastně bude spravovat a v PV je odpověď. Pokud ho nemá, jeho první cesta má vést na KÚ, tam nechat udělat kompletní kopii a tu naskenovat, nechat naskenovat. Jestli to udělá předseda nebo členka Nováková, které poblíž KÚ pracuje a je zběhlá v úředních věcech, je úplně jedno, zaplatí se to společně, každý zaplatí stejnou poměrnou část a každý ho dostane v elektronické podobě, když ho chce mít Vocásek na papíře, tak si to vytiskne, nebo si zaplatí tisk.

Nevím, co všichni řešíte.

ALE: právník mi řekl, že by ho nenapadlo jít se před koupí bytu od developera koukat do katastru na PV, zeptejte se svých právníků, kam a na co by se šli podívat před koupí bytu, vsadím se, že Vám každý za nějakou sumu přečte a zhodnotí kupní smlouvu, jsem zvědavá, kolik z nich Vás odkáže jít nakouknout, zkopírovat si PV, alespoň společné části a Vaši BJ.

Pak se nelze divit, že laik ( statutár ) nezná význam PV. To ho ale vůbec neomlouvá.

Koku, já bych se písemně dotázala, zda ho má SVJ k dispozici a umožní Vám si ho zkopírovat, chtěla bych písemnou odpověď, podle toho bych se zařídila, má, ale nedá, tak ho si obstarám sám, nemá, pak jste dost v průseru a sypte mu to na hlavu na každém kroku, protože nemá přehled o tom co spravuje.

Jar

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.