Vložil VN (bez ověření), 20. Říjen 2016 - 20:05

Založíme SVJ. To ano. Nicméně situace , kdy opravy budeme platit zpětně a to tím stylem , že družstvo z našetřených peněz , ostatní ze svých peněz a v momentu , kdy fond oprav „vyschne“ se stanoví dlouhodobé zálohy…toto je nereálné.. Apropo.. Družstevníci jsou zvyklí platit , já jim dnes řeknu , že 3 roky nebudou platit nic a poté budou platit trojnásobek dnešní částky…absurdní. Jinak BD nezrušíme.. je to o státní dotaci a zástavě nemovitosti ze strany státu. Dále pochybuji o tom , že všichni budou chtít z drusžtva vystoupit.. Vycházím z následujících premis:

  • dle NOZ platí všichni vlastníci příspěvky na správu domu. Při stanovení výše příspěvků se přihlédne k tomu , zda někteří vlastníci mají některou společnou část domu ve svém výlučném užívání… takže NOZ zde říká , že nemusí všichni majitelé jednotek přispívat do fondu oprav (DZ) příspěvky na m2 ve stejné výši.
  • dle NOZ pokud se na shromáždění navrhne jiný způsob (rozklíčování ) plateb, než je stanoven legislativou , musí s tím souhlasit všichni vlastníci.

Takže dle mého názoru , pokud budeme mít dva systémy plateb , je to přijatelné za předpokladu , že s tím budou souhlasit všichni vlastníci . Ze systémového hlediska je to pro mne problém , z legislativního by s tím problém být nemusel…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.