Vložil Petr, 19. Říjen 2016 - 9:14

Na toto théma zde máte čtení na celý den a celou noc.

Společenství vlastníků často ani nemají ponětí, kdo je v domě přihlášen k trvalému pobytu. A myslím, že je to nemusí zajímat (nemají zákonnou povinnost). To má zajímat jen vlastníky bytů aby (spíše než kvůli službám) přihlášený potomek (či neodhlášený předchozí vlastník bytu, jsou i takové případy) nenadělal dluhy, které hledá exekutor nejraději na místě trvalého pobytu (možná lepší možnost nemá).

Pokud nemáte vodoměry, většinou se „hlásí“ výboru a správní firmě počet osob do „evidenčního listu rozpisu záloh“ (nechť vlastník bytu z dotazu opraví osoby v EL) a před vyúčtováním vyplňuje vlastník „papírek“ s uvedením počtu osob v jednotlivých měsících. To co se týká dětí na studiu v jiném městě, se týká přeci i dlouhodobě nemocných, pobytů v zahraničí au pair, pobytů na vojenských misích, nezvěstných osob atd.

Kdyby šlo u služeb jen o trvalý pobyt (nikoli o hlášení počtu osob), tak jak vyřešíte, že vlastník (nebo nájemník) umožní vykoupání pro všechny svoje kamarády z domů, kde mají podružné vodoměry

Pořiďte si podružné vodoměry (nejlépe tzv. mokroběžné neovlivnitelné), protože ani trvalý pobyt ani hlášení počtu osob (viz výše) nevyřeší problém s protékáním záchodů apod. Problém podružných vodoměrů je ten, že se musí (bohužel) každých 5 let měnit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.