Vložil ivanq, 22. Květen 2016 - 16:52

Nezávidím vám váš problém. Vlastně spravujete dva domy, které nestojí vedle sebe, ale na sobě, jeden na druhém. Spodní cihlovou část nezajímá střecha, horní nástavbu nezajímá zateplení.

Problém je v tom, že horní a dolní část domu má diametrálně rozdílné zájmy. Přitom ale máte společné peníze na fondu oprav. Když uděláte střechu, nebude na zateplení. Když uděláte zateplení, nebude na střechu.

Váš návrh, aby ke střeše nebo k zateplení hlasovali jen ti kterých se to týká je teoreticky možný, ale musel by se rozdělit i fond oprav na dvě samostatné části. Na fond oprav spodku budovy a fond oprav nástavby. Horní by přispívali do fondu nástavby, spodní do fondu spodku. Výbor se zástupci z obou skupin by sledoval, aby se z dlouhodobého hlediska čerpalo z obou fondů rovným dílem.

Neznám případ, kde by se tímto způsobem postupovalo. De facto je to předání společných částí nástavby do výhradního užívání horňákům a společných částí spodku do výhradního užívání dolňákům.

Pokud se k něčemu podobnému odhodláte, doporučuji udělat to neoficiálně, jenom jako interní kontrolní postup, abyste zjistili, jestli horňáci nemají náhodou podstatně levnější bydlení než dolňáci, a naopak.

Ivanq.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.