Vložil Pub (bez ověření), 5. Duben 2016 - 10:43

Myslíte, že by šlo ve Vašem příkladě PC zaměnit za Pick-up?

Tento Pick-up se stane majetkem SVJ. SVJ se svým majetkem může nakládat třeba tak, že dovolí sousednímu SVJ, aby Pick-up též užívalo. Bude za to ale chtít příspěvek 3500.- Kč měsíčně. V čase kdy Pick-Up nebude chtít sousení SVJ, tak aby nezahálel a nechátral, by bylo možné Pick-Up třeba pronajmout jako některému ze spoluvlastníků, případně komukoliv (třeba jako taxi) za, co já vím za 500 Kč / den + palivo. Zmíněných 3500.- Kč + XY.- Kč za „taxi“ potom bude podle Vašeho názoru příjem, plynoucí Vašemu SVJ z nakládání se svým majetkem?

Myslíte, že by šel Váš návrh aplikovat i na další činnosti, tak aby se ze SVJ, za peníze na správu domu, stal plnohodnotný podnikatel, podnikající na své jméno za účelem zisku?

Je to ta cesta, o které tu zde chcete diskutovat?


Pokud jde o můj názor: za to, že si SVJ koupí z mých peněz na správu domu „PC s vynikajícím programem pro správu domu“ se mi jako členovi SVJ dostane čeho? Zrušíte stávající smlouvu s externím správcem (který, bere 8000 měsíčně), protože Vy umíte Starlit, Pohodu, nebo kýho jinýho „vynikajícího účetního čerta“?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.