Vložil zděšená (bez ověření), 2. Duben 2016 - 11:26

1/ Píšete, že jste koupil v bytovém domě uzavřený nebytový prostor, který je umístěn v prostoru hromadné garáže. Není podstatné, kde je nebytový prostor (NP) umístěn, rozhodující je, že v PV je uveden jako samostatná nebytová jednotka a jako samostatný NP byl zapsán v KN. A jestliže KN Vám zapsal, že jste na základě kupní (nebo jiné) smlouvy (KS) majitelem tohoto NP, tak se domnívám, že dle ZoVB si o způsobu využití tohoto NP rozhodujete sám (bez souhlasu SVJ) ale v souladu se stavebními předpisy. Domnívám se, že je rozhodující, jak byl tento NP zkolaudován. Jestliže byl zkolaudován jako sklad /správce/ a k žádné rekolaudaci nedošlo (nebo nebyl vydán stavebním odborem Souhlas se změnou užití tohoto NP), tak nadále je využití tohoto NP jako sklad, ikdyž je se souhlasem bývalého vlastníka 16 let užíván jako NP-garáž.

2/ Také bych se podívala, co obsahují Vaše stanovy SVJ.

3/ Také bych se podívala, zda tento nebytový prostor je blíže specifikován ve smlouvě o převodu této jednotky (NP), na základě které došlo v KN k zápisu vlastnického práva na Vás.

4/ Následně bych se obrátila na příslušný stavební odbor Vaší MČ a s ním problém začala řešit. Ten by Vám měl sdělit, jak požaduje postupovat, aby došlo k oficiální změně užívání tohoto NP, který jste zakoupil.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.