Vložil Pub (bez ověření), 31. Březen 2016 - 21:01

Jsme potěšen, že alespoň již po několika Vašich ovčích letech víte jak pregnatně argumentovat. Jenže Jarča si to myslela také. Že umí argumentovat.

plně nás informovala již o průběhu svého sporu již během jeho průběhu (nemusíme tedy nedočkavě čekat, až nás za několik let obsolentně seznámíte s průběhem svých, v r. 2016, vedených sporů) Je ale zjevné, že soudce seznal argumentaci Jarčy za tak blbou, že ji nahradil odůvodněním směrujícím nikoliv proti jejímu petitu (viz. 1.odstavec jejího rozsudku kdy dovozuje že přeci každý ví, co je „příspěvek do fondu oprav“. Z uvedeného je zřejmé, jak by asi u tohoto soudu pochodil žalobce domáhající se po SVJ vrácení částky zaslané na její účet omylem a to bez ohledu na v bankovním výpise uveený účel platby.).

Jistě, „Jarča & spol“ udělala nějaké chyby, ale soudce (nevím, třeba to byl ten Chomutovský, nyní dočasně suspendovaný hajzl) neměl vůbec zapotřebí zkoumat nějakou shodu písmenek v nějakých stanovách, prohlášení nebo snad obsah a smysl §15/2 ZVB.

Takže asi ani Vám nepomůže, zaměřovat se na nějaké „formulace“ tzn. pro soudce (najisto nyní víme, že úřadujícího na MS Praha) nesrozumitelné shluky písmenek.

Raději ale k věci:
(1) ve kterých SVJ jste Vy (nabyvatel) našel „auditované účetnictví“ (nemyslím tím na hledání Googlu, ale jistě máte informace z první ruky tzn. konkrétní stovky či alespoň desítky SVJ-ček ve kterých je radost býti členem) ??
(2) mám problém dopředu poznat „správce schopného“, tj „schopného řádné a trasparentní správy“. Já vím jen o správcích, kteří jsou „všeho schopni“ tj. především trh v okresním městě uchvátit, případně alespoň vykolíkovat (v mém Městě máme pouze 4 správce, přičemž dva z nich jsou ESS a třetí je Městská společnost starající se o zbytek (cca 6%) nájemních bytů, které předchozí garnitura nestačila či nechtěla rozprodat). Další „validní“ správce je 50 km vzdálen – ale Město je již správcovsky vykolíkováno, tak zde již „naštěstí“ není volná SVJ :) neboť zprávy o jeho „všeho-schopnosti“ se šíří jako zlověstné temné dunění (z 90% spravuje byty nájemní a tak podle toho vypadají)

„…dostatečně velká záloha není ani násobně menší, ale ani násobně větší…“

Vy jste v nějaké reálné situaci, kdy jste uvedený návod použil tzn. že jste zaplatil XY-000 za znalecké posudky a u soudů jste tím snížil zálohu na příspěvky třeba o 30% ? Nic osobního, prostě mne zajímá, jak takové hraběcí rady fungují.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.