Vložil Petr, 7. Prosinec 2015 - 11:41

Pane Petře bez ověření. Mohl byste si zvolit nějaké jméno s ověřením, jinak to někdy dle „předmětu“ vypadá, že diskutéři odpovídají mně.

Mslíte, že jste jediný „s úvěrem“ ? Přečtěte si háfo zdejších vláken. Asi jste se o to nesnažil.

„jsem koupil byt v OV“ – to již právně neexistuje

„byl jsem seznámen kolik se kde platí záloh“ jak jste byl seznámen ?

„Bylo mi řečeno že do FO se posílá skoro 2000 Kč měsíčně, voda atd…“ Kým vám bylo řečeno ? Kde jste v NOZ četl (pokud jste ho četl) pojem „fond oprav“

„Problém je, že ve FO je zahrnutý i úvěr na zateplení a okna,který si společenství odhlasovalo a vzalo. Problém je v tom, že jsem rozpis záloh na své jméno ani po více než roce nedostal“

Problém je v tom, že jste platil něco aniž jste věděl co. Měl jste vlítnout na správní firmu a výbor seřvat je, abyste rozpis dostal.

„dostal jsem jen roční vyučtování na svoje jméno, ze kterého jsem se poprvé dočetl o 1300 Kč měsíčně, které jdou ze záloh na FO na placení úvěru“.

Můj dotaz je, čí je ten závazek k placení oné částky?

Pokud jste hradil cenu dle znaleckého posudku, tak jste zřejmě uhradil cenu bytu vč. zateplení a okna

„V mojí kupní smlouvě na byt není žádná zmínka o nějakém úvěru.. Paní co mi byt prodala, jej předtím zdědila po smrti své matky, která byla právě u onoho hlasování o úvěru“.

Je možné, že prdávající „cenu“ oken a zateplení nezahrnul, to že úvěr není zmíněn ve smlouvě nemusí dle mne znamenat, že jste byl ošizen.

„Protože jsem to nevěděl, platil jsem zálohy dle 5 let starého rozpisu záloh v domění,že je vše v pořádku“.

Co je starý rozpis záloh ? Rozpis prodávajícího ? Tam by měl ale úvěr mít svoji kolonku, nikoli tam být pod obvyklou kolonkou „fond oprav“.

Kupoval jste byt před rokem, máte ještě šanci žalovat prodávající, že vás ošidila. Pokud to soud neuzná, těžko vám zde někdo poradí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.