Vložil lake, 6. Prosinec 2015 - 7:45

Jipa, ohledně pana Kruppa jste nic nepochopil. Plánování na 30 let dopředu není totéž jako vybírání záloh na 30 let dopředu. Pokud tomu nerozumíte, jste stejný popleta jako on. Trénujte prosím porozumění textů v českém jazyce.

Ohledně prokazování nutnosti nákladů je věc naprosto jasná. Pro vlastníky jednotek v SVJ(2000) platí podle ZoVB, že zálohy mohou být po vlastníkovi požadovány pouze v takové výši a čase, aby byly kryty náklady, které bude nutné vynaložit v příštích měsících a následujících letech.

Všimněte si prosím, že zákonodárce nenapsal, že by vlastník měl povinnost hradit cokoliv co mu předepíše výbor. Zákonodárce nenapsal ani to, že by vlastník byl povinen hradit jakoukoliv částku, o které rozhodlo shromáždění naslepo. Zákonodárce napsal určitě a srozumitelně, že vlastník jednotky je povinen hradit zálohy pouze na náklady, které bude nutné vynaložit.

SVJ jako příjemce záloh je povinno na výzvu prokázat důvod závazku. Je povinno tvrdit a prokazovat, že požadovaná výše záloh s danou dobou splatnosti je výše nutná. Bez nějakého sestaveného a schváleného plánu to sotva prokáže.

SVJ není povinno sestavovat Reserve study. (Nic takového jsem ostatně nikdy netvrdil.) SVJ bude na výzvu vlastníka jednotky povinno tvrdit a prokazovat, že požadovaná částka odpovídá nutným budoucím nákladům.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.