Zálohy = 4 x výdaje ?

Vložil Anonymous, 26. Listopad 2015 - 17:46 ::

Celkové skutečné výdaje společenství vlastníků činí 500 tisíc Kč za rok, z toho za služby 300 tisíc Kč za rok, společenství vlastníků má naspořenou rezervu 2500 tisíc Kč.

Společenství vlastníků předepisuje vlastníkům jednotek zálohy ve výši 2000 tisíc Kč za rok celkem pro všechny vlastníky jednotek. Tuto výši záloh společenství vlastníků předkládá ke schválení a vlastníci jednotek každoročně nadpoloviční většinou přítomných schvalují, aniž by žádali bližší odůvodnění této výše (a to tak, že předseda výboru disponuje plnou mocí několika vlastníků jednotek s celkem nadpolovičním podílem). Společenství vlastníků finanční plán nepředkládá ke schválení ani nesestavuje, jednorázové výdaje ke schválení nepředkládá, zálohy proti výdajům nevyúčtovává, přeplatky na zálohách nevrací, služby zvlášť nevede. Společenství vlastníků vzniklo před 1.1.2014, částky jsou výrazně zaokrouhleny.

Je takový postup v pořádku? Je možné se proti výši záloh ve výši 4 x výdaje bránit? Má společenství za dané situace vyhlídky na úspěch, pokud by zálohy v uvedené výši požadovalo soudně?

Pokud kupuji automobil za 500 tisíc Kč, není prodejce oprávněn požadovat zálohu ve výši 2000 tisíc Kč a u soudu s tímto požadavkem neuspěje (a to ani s odůvodněním, že předpokládá, že si u něho koupím někdy v budoucnu další automobily, nebo že mi je nákladně individuálně upraví, nebo že bude zajišťovat jejich opravy a údržbu). Je toto srovnání případné?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.