Příspěvek na správu domu

Vložil Anonymous R. (bez ověření), 21. Listopad 2015 - 21:05 ::

V našem SVJ byla provedena oprava střechy, jejíž cena se do konečné podoby hodně navýšila.Dílo bylo několikrát fakturováno. Se slíbeným harmonogramem prací vlastníci nebyli seznámeni a práce nebyly provedeny podle projektu (práce měly probíhat i v bytech, ale neprobíhaly)Při schvalování konečné podoby opravy nebyla ještě smlouva o dílo podepsána. V předložené nepodepsané smlouvě o dílo stálo, že u faktury bude přiložen popis provedených prací,což bylo dodrženo jen u první faktury,více už nikoliv. Na kdy je stanovena splatnost takového příspěvku?Pokud jsem výzvu k úhradě příspěvku neobdržela, existuje splatnost příspěvku?Neob­držela jsem ani vyčíslení výše příspěvku.Musím platit i bez výzvy? Jakou výši příspěvku uhradit, pokud není fakturace podložena uzavřenou a podepsanou smlouvou o dílo?
Dlouhodobá záloha na opravy není v SVJ definována a nebyla definována ani na mou písemnou žádost.Příspěvky v předpise úhrad nejsou obsaženy,přesto právník externího správce uvádí, že neplatím stanovené příspěvky na správu domu. V SVJ není schválena žádná jiná oprava,není plán oprav,není rozpočet.SVJ si zakládá na vysokých zálohách na správu a vysokém stavu peněz na účtu.Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.