Vložil Schánilová Irena (bez ověření), 12. Září 2010 - 23:23

Dobrý den, moc děkuji za radu.

Kdyby to jen trochu šlo, ujala bych se vedení, ale jsem v plném inv.důchodu a stále po nemocnicích, takže to by asi SVJ nepřijali! Jen jsem ještě chtěla s Vámi projednat jednu takovou věc, která se rovněž týká té samé věci, kterou jsem popisovala výše!

Když jsem tak o celé té věci se spravováním FO našeho SVJ,vybraným správcem přemýšlela, tak jsem vlastně došla k závěru, že my, Vlastníci pošleme na náš nově založený účet, veškeré fin.prostředky, družstvo si je stáhne na svůj účet a My, budeme mít účet zcela bez financí!Tudíž spořit bude družstvo a my, Naše SVJ nebudeme mít v podstatě žádné úroky, vzhledem, že na našem společ. účtě nic nezůstane! je to skutečně absurdní a nevídané, že předseda může takto nesmyslně jednat s našimi fin.prostředky!

Jde o to, že v předloženém měsíčním předpise plateb na služby od družstva- tj.,( správce služeb)zahrnuje i položku na FO!

Přeci není možné,abychom My vlastníci platili do FO a neměli naše peníze coby SVJ k dispozici, ale mělo je družstvo, které s námi jako se SVJ nebude mít prý žádný právní vztah!!! Je naprosto nepochopitelné, aby úroky z našich vložených a naspořených peněz do FO dostávalo družstvo!!! Zde, na netu jsem se dočetla, že pro nově vzniklá SVJ existuje řada zakonných kompetencí a povinností, které nelze přenést na správce služeb! Jenže, předseda právě kalkuluje s tím, že všem vlastníkům vysvětlil, jak se nikdo o nic nebudeme muset starat, ani výbor SVJ a jak o vše bude dobře postaráno právě byt.družstvem! Jedná se o úmyslné poškození našeho SVJ a nebo se jedná o naprostou hloupost našeho předsedy SVJ??? Opravdu nevím co si mám vlastně myslet a naskakuje mi husí kůže při pomyšlení, že budeme, Naše SVJ rukojmí naprosto nemyslícího člověka!

S pozdravem Schánilová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.