Vložil E_man, 5. Únor 2016 - 7:29

Dobrý den
Jsme SVJ(2000) se vzorovými stanovami http://www.portalsvj.cz/…iku-jednotek

Dne 11.1. podala členka výboru (dále ČV) návrh na svolání mimořádného shromáždění. Po takřka celoměsíčním studování zákonů, stanov a hlavně diskusí na těchto webových stránkách jsem navrhl ČV naši žádost dne 31.1. stáhnout zpět a ona to udělala.
Mezitím 18.1.výbor (svou většinou) rozhodl o svolání „shromáždění“ s jím navrženým programem. Na schůzi výboru se (prokazatelně zápisem) rozhodl zařadit i přeformulované body se změněným pořadím z naší žádosti o svolání mimořádného shromáždění.
Naše ČV prokazatelně (zápisem) nesouhlasila ani s programem, ani s termínem svolání shromáždění. V zápisu z jednání výboru výbor „konstatuje“, že smysl i obsah zůstává nezměn. V pozvánce uvádí, že v jím(výborem) formulovaných bodech programu se budou projednávat požadavky z naší žádosti.
Stanovil termín předložení podkladů na 1.2. s tím, že se spoluvlastníci mohou s podklady seznámit dne 3.2.
Ze žádného jednání výboru ať už 18.1 či 25.1 ani v zápisech z těchto jednání není žádná zmínka, že výbor svolává shromáždění podle čl. VII odst.4. naších stanov. Avšak pozvánka zveřejněná 26.1. svědčí, že jde o svolání běžného shromáždění podle čl VII odst.4. vzorových stanov. Také pozvánka vyvěšená na obvyklém místě, nic o svolání mimořádného shromáždění neříká. Ale až do 1.2. jsme byli (domnívám se že většina) přesvědčení, že se jedná o mimořádné shromáždění. Výbor však až do 1.2. stále velmi nevybíravým způsobem nutil naší ČV předložit podklady před termínem 1.2., na který stanovil dodat podklady pro toto shromáždění.
Po stažení naší žádosti dne 31.1. jsem si toho všiml a dne 1.2. jsem výbor upozornil, že většina naších spoluvlastníků je přesvědčená, že se jedná o mimořádné shromáždění podle naší žádosti z 11.1. Dne 2.2. výbor reagoval vyvěsením UPOZORNĚNÍ, že „Shromáždění je řádně svoláno podle stanov“ .
Byli naší spoluvlastníci záměrně uvedení v omyl?
Je způsob takto svolaného shromáždění podle stanov protizákonný?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.