Vložil Magda3 (bez ověření), 23. Říjen 2015 - 9:19
Pane Svobodo,

musíte být trpělivý, jinak se rad nedočkáte .

Nejsem právník, ale pokusím se napsat, jak bych postupovala na vašem místě já.

Požádala bych výbor o předložení zápisu ze shromáždění a prezenční listiny včetně plných mocí. Pořiďte si kopie. Pokud není v zápisu přímo uvedeno, jak hlasovali vlastníci, požadovala bych i protokol o hlasování. Určitě bych také požadovala stanovy společenství. Pokud Vám je výbor nechce poskytnout, jsou na rejstříkovém soudu.

Z uvedeného se domnívám, že jste SVJ, které se ve svých vnitřních poměrech řídí Zákonem o vl. bytů (72/1994 Sb.). Pak máte nejnižší kvora pro usnášeníschopnost i hlasování přímo v tomto zákoně. Z toho bych vycházela.

Myslím, že formální chyba v plné moci nezpůsobí její neplatnost. Spíš se podívejte do stanov, zda plné moci vůbec můžete použít. A nezapomeňte, že jednotky ve spoluvlastnicví musí určit jednoho zástupce, který je bude zastupovat. To bych také chtěla vidět.

Nakonec si musíte zkontrolovat, zda shromáždění bylo usnášeníschopné a zda kvora pro jednotlivá usnesení jsou splněna.

Na tomto portále si najděte, jak se při počítání hlasů postupuje. Je totiž zcela jedno, kolik vlastníků je na shromáždění přítomno. Podsatná je váha hlasu.

Velmi často se stává, že právnická osoba SVJ hlasuje o věcech, které jí vůbec nepřísluší. Takové hlasování je neplatené bez ohledu na kvora.

Pokud zjistíte, že kvora dodržena nebyla, tak na to budete muset upozornit výbor i vlastníky a podat žalobu. Jenom ještě upozorňuji, že tak můžete učinit tehdy, že jste hlasoval PROTI, nebo se shromáždění neúčastnil.

………..a připravte se na to, že bude označen za prudiče, nepříjemného souseda a naplaveninu, která nemá nárok na názor. To co jste si přečetl na tomto portále je nic proti tomu, co se strhne ve Vašem okolí. Pokud na to nejste připraven, tak se do toho vůbec nepouštějte.

Pěkný den

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.