Vložil Magda3 (bez ověření), 28. Říjen 2015 - 17:37
Pane Soukupe,

nenechte se vykolejit, je obdivuhodné, že se vůbec zajímáte. Pan Lake je svérázný, ale zase to co píše má hlavu a patu a radí nám tu bez nároku za honorář. Za tu čočku, co od něj občas dostaneme to stojí. :-) Zkusím vysvětlit po svém.

Služby spojené s užíváním bytu jsou ty, které spotřebováváte tím, že, že v bytě bydlíte. Jejich cena se bude odvíjet od Vaší spotřeby. Patří sem teplo, vodné, stočné, popelnice, úklid, osvětlení domu. To co hradíte jsou ZÁLOHY na služby s užíváním bytu. Je to krátkodobá záloha, která se každý rok vyúčtuje.

Dlouhodobá záloha = záloha na opravy a údržbu. To je záloha, kam si střádáte na opravy v budoucnu. K této záloze by měl být schválený plán oprav a rozpočet na následující roky, aby bylo zřejmé, na co vůbec jsou peníze určené.

Pojištění domu je náklad spojený se správou domu a nepůjde o zálohu. Co je provozní náklady nevíme. Může to být záloha, která se vyúčtuje, nebo to může být příspěvek na správu, který se nevyúčtuje. Pod tímto názvem se může ukrývat všelicos. Nejspíš bankovní poplatky, odměny statutáru atd.

.

Snad to bude trochu jasnější.

Pěkný večer.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.