Vložil lake, 25. Říjen 2015 - 16:25

Pane Soukupe, stanovy sice takovou povinnost uložit mohou – ale je nevymahatelná. Proto nikdo rozumný takový nesmysl do stanov nedá. SVJ takovou povinnost nijak nevymůže, i kdyby se předseda na hlavu postavil, nebo zatančil šamanský tanec. Jak asi byste si to donucení představoval??? Bubububu?

Ani soudně to samozřejmě nejde vymoci: SVJ jako žalobce není schopno osvědčit právní zájem, takže soud po výzvě k doplnění žaloby ji zamítne jako bezdůvodnou a neopodstatněnou. Taková žaloba by nesloužila potřebám praktického života, nýbrž jen ke zbytečnému rozmnožování sporů.

Pak tvrdíte ten nesmysl, že osoba odpovědná za správu domu začne cosi vymáhat na nabyvateli. Z jakého právního důvodu – to ovšem napsat neumíte. To máme další prohraný spor, zbytečné náklady a s tím porušení péče řádného hospodáře (§ 159 NOZ).

Vaše fantazie o přechodu jakýchsi dluhů na nabyvatele bez jištění zástavním právem na jednotce – to jste prosím pěkně vzal kde? Vymyl Vám někdo mozek? Raději se Vás ani neptám na odůvodnění toho nesmyslu. Vím, že byste nedokázal odpovědět. V § 1186 NOZ určitě o přechodu dluhu nic uvedeno není. Musel byste si přečíst § 1888 NOZ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.