Vložil lake, 28. Září 2015 - 23:48

• Pan Hubert napsal: „Rozumím novému správci, že ten nepořádek musí nějak začít rozmotávat. “

Pan Hubert se mýlí. Správce nemusí nic začít „rozmotávat“. Dlužníkem tazatelky je SVJ – právnická osoba. Nikoliv správce. Aktivita je výhradně na straně tazatelky. Prostě provede vzájemné započtení. Ostatně – toto měla udělat ihned a nečekat až uplyne rok. Příležitostí k započtení měla dostatek.

• Pan Hubert napsal: „Pokud to jsou peníze které nemůžete oželet, zkuste se na výboru dohodnout s odložením platby do doby tzv. narovnání vztahu …“

Pan Hubert se hluboce mýlí. Tazatelka se nemusí s nikým o ničem dohodnout. Nepotřebuje poníženě prosit o odložení platby, když naopak SVJ dluží peníze jí. Neradím jí ztrácet čas pokusem o zcela zbytečnou dohodu o ničem. Provede prostě vzájemné započtení pohledávek. Její závazek vůči SVJ zanikne započtením, a to ihned a bez jakékoliv dohody.

• Pan Hubert napsal: „Osobně bych to zkusil po dobrém v rámci dobrých sousedských vztahů …“.

Pan Hubert se opět hluboce mýlí a mate tazatelku. Nebo si z nás dělá legraci: SVJ už rok dluží tazatelce nemalou částku 9000 Kč. To nemá naprosto nic společného s „dobrými sousedskými vztahy“. Toto není vztah mezi sousedy! Toto je vztah mezi věřitelem a dlužníkem, který je právnickou osobou. Existuje jediný okamžitý a účinný postup, aby se tazatelka ihned domohla svých peněz a nemusela hradit žádný doplatek: jednostranné započtení vzájemných pohledávek.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.