Vysoká investice - jak se bránit

Vložil Robin5, 25. Srpen 2015 - 13:03 ::

Dobrý den, v našem SVJ se rozmohl nepříjemný nešvar používání plných mocí. Vzhledem k tomu, že několik majitelů bytů žije v cizině nebo jsou cizinci. Na schůzi se nás místo osmnácti členů sejde třeba jen sedm nebo osm a předseda s dvěma členy výboru mají třeba dohromady dvanáct hlasů(včetně plných mocí). Takže prakticky mohou odhlasovat cokoliv a když se k nim připojí další dva členové, tak i vyšší investice. Vzhledm k výše popsané situaci vlastně téměř nemám možnost využít standardní postup diskuze o výši investice.

**Můj dotaz, ale zní obecněji: V případě, že si SVJ odhlasuje nějakou vysokou investici třeba v řádu set tisíc na kterou je potřeba mimořádný vklad ze strany vlastníků do fondu a já s ní nesouhlasím, mám tedy nějakou možnost se například vyvázat z tohoto příspěvku ?** Tímto systémem si v podstatě většina může odhlasovat jakýkoliv "nesmysl" a mě zbývá pouze to zaplatit. Argmenty jako, že se zvyšuje hodnota domu jsou hezké, ale když plánuji v blízké budoucnosti byt prodat, tak se mi to samozřejmě nikdy nepromítne celé do ceny bytu.

Předem děkuji

Robin Binder

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.