Vložil Korky0202, 26. Červen 2015 - 9:05

Obávám se, že to není možné, jednalo by se o neurčitý článek Stanov. Nelze definovat pravidla fungování na základě toho, že se něco může stát či nemusí.

Uvedu názorný příklad. Zjistíte, že jste odhlasovali nějakou investici, kde jste v rámci usnesení uvedli, že investice nepřesáhne nějakou částku.

Jenže, co se nestane, při obhlídce potencionálních dodavatelů, se zjistí, že se do uvedeného stropu nevejdete.

Ve Stanovách nebudete mít ustanovenou možnost hlasovat per rollam. V rámci předepsaných lhůt tedy svoláte Shromáždění, kde chcete nechat pouze odhlasovat zvýšení částky na schválenou investici.

I když to napíšete do pozvánky, že na tomto shromáždění se nebudou volit členové výboru, tak toto odvolání a volbu může navrhnout kterýkoliv z vlastníků.

Navíc volba statutárního orgánu je důležitou věcí pro fungování SVJ, takže ti co uvěřili té pozvánce, že se nebudou volit noví členové výboru, nepřišli.

Ti se pak pro změnu mohou obrátit na soud, protože o těchto důležitých záležitostech mají být náležitě předem informováni.

Takže dávat do Stanov něco v tom smyslu, že na každém shromáždění může proběhnout volba členů výboru, bych rozhodně nedoporučoval.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.