Vložil lake, 17. Únor 2015 - 21:31

Váš odkaz na google vede na advokátku Jarmilu Nedoma. V krátkém článku o názvu SVJ nacházím dvě závažné chyby. Nechtěl bych se nechat zastupovat někým, kdo nezná dosavadní právní úpravu a nedokáže vyložit právní předpis.

Jarmila Nedoma napsala o názvu SVJ(2000): „Předchozí právní úprava (do 31.12.2013) neobsahovala závazná pravidla pro sestavení názvu společenství vlastníků“

To není pravda: ZoVB obsahoval závazné pravidlo. Podle § 9 odst. 14 ZoVB platí, že název musí obsahovat označení domu, pro který společenství vzniklo, a musí v něm být obsaženo slovo „společenství“. Název všech 53000 SVJ podle ZoVB je v souladu s tímto pravidlem.

Jarmila Nedoma napsala o názvu SVJ(2012): " NOZ uvádí pouze „společenství vlastníků“. Není tam dle mého názoru prostor pro (…) jiné varianty, dokonce nelze použít ani „společenství vlastníků jednotek“".

To opět není pravda. Podle NOZ platí, že název SVJ(2012) má povinně obsahovat vedle adresy slova „společenství vlastníků“. Takže je přípustné jak „společenství vlastníků jednotek“, tak i „společenství vlastníků bytů“, nebo třebas „společenství vlastníků Nový Domov“. Paní advokátka neumí vyložit extrémně jednoduchou právní normu jednoduchého práva.


Autorka na svém webu požaduje, aby z tohoto jejího duševního díla bylo citováno jedině s uvedením zdroje a autorky. Činím tak s potěšením, abych čtenáře varoval:
Výše uvedené nepravdy napsala paní Jarmila Nedoma advokátka, a zveřejnila je na svém webu http://nedoma-advokatka.cz/…iku-dle-noz/. Citováno dne 17.1.2015.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.