Vložil Misme, 16. Únor 2015 - 15:05

Pokud se nabídka týkala i mne, děkuji za ni, ale já mám veškerá potřebná data k dispozici, vypočetla jsem z nich totéž, co vlastník domu, ale můj problém spočívá v tom, že vlastník domu nedokáže doložit, jak k číslům dospěl, tedy jejich původ. Odbyl mě prakticky úplně stejně, jak jsem si dovolila citovat D.A., tj.

Rozúčtování si … sama vypočítat a tudíž ani překontrolovat nemůžete. Výrobce rozúčtovacího programu ručí za správnost výpočtu dle platné legislativy a my odpovídáme za data vkládaná do tohoto systému. 

Já tedy hledám autoritu, která by kontrolu nejen provedla, ale i nesla garance za její správnost, tu se mi sice nedaří nalézt, ale téměř v každé omluvné odpovědi jsem odkazována na MMR a nabádána k vyvolání občanskoprávního sporu. Obdobně je to i s advokáty – prozatím žádný se „neosmělil“ a případu neujal. No tak co s takovou legislativou, která neumožňuje kontrolovat, zda je dodržována? Proto opakovaně píšu autorům vyhlášky č. 372/2001 Sb., když vyvolání soudního sporu v této fázi, kdy se stále cítím být bez opory v zádech, považuji za předčasné.

Při dotazech na MMR a další státní instituce vycházím z toho, že demokracie je vládou lidu a tak vedu svůj soustředěný a neutichající boj o svá lidská práva, když kontrola k nim zajisté patří. Osobně mě udivuje, že konkrétně v oblasti bydlení neexistuje snad žádná podpora „spotřebitelů“. Všichni bydlíme (bezdomovce vyjímám), ale jakmile narazíme na problém, existuje jediný doporučovaný postup – soudní spor. Nebo ústup z dobytých pozic. Ale s tím soudem je to na pováženou, hledám marně už cca 1/2 roku advokáta, který by se mého případu ujal a slyším stále stejnou písničku – na to se nespecializuji, s tím nemám zkušenost. Kdepak asi udělali politici ČR při budování nové tváře bydlení chybu? A kde ji děláme my?

Podle mne je zapotřebí změny systému, ten je špatně navržen, realizován a provozován. A systém stěží změním více či méně trpělivou diskusí s vlastníkem nemovitosti, zejména když on je teď pánem situace a kontrola, kterou žádám, je namířena „proti“ jeho zájmům.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.