Vložil D.A. (bez ověření), 10. Únor 2015 - 22:23

Náš správce je za jedno s rozúčtovatelem. Místo požadovaných „Pravidel“,k čemu slouží, co mají obsahovat atd. mi poslali Vyhl.372/2001 Sb.Moje žádost o nahlédnutí do originálu faktury a do vyúčtování TE podle Vyhl.210/2011? „Kopie je totožná s originálem a není důvod striktně vyžadovat nahlížení do originálů“. Přičemž ERU uvádí, že originál fa má přílohy č.1 a č.2 a právě do těch mi nebylo umožněno nahlédnout.

Dále uvedli:„Vaše požadavky na poskytnutí seznamu všech radiátorů, jejich výkonů a přidělených koeficientů jsou dle našeho názoru přemrštěné a působí spíše z Vaší strany jako účelové obstrukce, protože jako laik určitě nemůžete vyhodnotit správnost těchto informací. Právě proto, že problematika rozúčtování tepla dle EITN je velice složitá, provádí tuto službu odborná firma (Inmes Praha), která za správnost vyúčtování dle platné legislativy zodpovídá. Kontrola náměrů EITN v bytech u jednotlivých VJ není ve Vaši kompetenci“.

Inmes vysvětluje: „Rozúčtování si bez rozúčtovacího programu sama vypočítat a tudíž ani překontrolovat nemůžete. Výrobce rozúčtovacího programu ručí za správnost výpočtu dle platné legislativy a my odpovídáme za data vkládaná do tohoto systému“. Koeficienty přestupu tepla nesmí firma Inmes sdělit, jsou vázáni smluvní pokutou.

U plechových deskových radiátorů je součin Kq*Kc=1,0 a u litinových je součin Kq*Kc=1,2925–1,33 (pro přepočet náměrů). Pokud by bylo postupováno stejně jako u mého bytu, potom by nebyly rozporuplné údaje u 50 % radiátorů v domě.

V r. 2012 firma Inmes k reklamaci odepsala a poslala jakýsi postup výpočtu korekcí,podle kterého není možno dojít ke stejnému základu, ze kterého by se shodně postupovalo u bytů shodných rozměrů.Proto jsem chtěla zjistit, jestli se dají korekce kontrolovat nebo se přidělují „podle známosti“.

Výpočtem (neověřeným)jsem zjistila různé výsledky a nebylo by marné znát postup správný.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.