Vložil Anonymous (bez ověření), 3. Duben 2008 - 13:45

Tak tohle je přesně to, co prosazuji, totiž aby změny byly účinné až k nějakému pozdějšímu datu, tj. zejména volba a odstoupení orgánu.

Takto to totiž chodí v civilisaci. Málokdy je možné smlouvu (nájemní, pracovní ad.) vypovědět s okamžitou platností, rovněž si nedokážu představit, že by např. při volbě presidenta republiky volební období začínalo ihned okamžikem volby, stejně při obecních volbách ad.

Jenom návrh nového ZoVB stanoví, že začátek funkčního období je dán okamžikem volby, aniž by umožňoval volbu předem. (Jak je to upraveno nyní, nevím, asi nijak.) To není ani technicky uskutečnitelné, volený orgán nemůže hned k okamžiku zvolení mít připraven přístup ke všem dokumetům, podpisový vzor ad., zejména proto ne, že není jasné, kdo bude zvolen, takže se věci nemohou připravit v předstihu.

Závěr je jednoduchý: Je třeba umožnit, aby začátek funkčního období mohl být stanoven k vhodnému datu v budoucnu.

Stejně tak by se tím vyřešil problém výmazu, jak uvádí pan LB výše. (Úplně jistý si tím nejsem, neboť rejstřík zásadně zapisuje pouze změny, které již nastaly, tedy zásadně zpětně. Ale i to by šlo vyřešit, protože v návrhu rejstříku je možné uvést, že má zápis provést k nějakému datu v budoucnu, kdy zapisovaná skutečnost již bude minulostí, a tedy zápisu nebude nic bránit.)

FilipN

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.