Vložil lake, 9. Únor 2015 - 22:22
It is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.
Je to příběh, vypravovaný blbcem: hrůzostrašný – leč nesmyslný veskrz.
William Shakespeare: Macbeth

Pane Praksi,

Změnou pravidel je každá změna, která má za následek změnu výše částek, placených jednotlivými vlastníky jednotek. Samozřejmě, že změna poměru mezi základní a spotřební složkou toto ovlivní u všech vlastníků. Proto taková změna je změnou pravidel rozúčtování.

Změnit pravidla je podle zákona možné jedině od počátku nového zúčtovacího období a po ujednání se všemi vlastníky jednotek. Napsat, že je to možno provést bez schválení a v průběhu roku – to mohl tvrdit jen úplný blb, který nečetl zákon č.67/2013 Sb..

Návrh ministerského ouředníka je nesmyslný nejen právně, ale i prakticky. Vzhledem k tomu, že dochází ke změně základního ukazatele, musel by se provést dílčí odečet všech indikátorů ke dni změny, a v daném roce by musela být zpracována dvě samostatná rozúčtování: jedno pro první část roku podle starých pravidel a druhé pro druhou část roku podle nových pravidel. Takže dvojnásobné náklady.

To vše pak napadne nesouhlasící vlastník jednotky a soud mu samozřejmě dá za pravdu, viz § 6 zákona č.67/2013 Sb. Takže se to bude přepočítávat potřetí.

Je to blb, blb, blb.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.