Zavádění požadavků NOZ (§1180)

Vložil Strýc (bez ověření), 23. Prosinec 2014 - 17:42 ::

Dobrý den,jsme SVJ(2000).Náš výbor SVJ přišel na revoluční způsob,jak co nejrychleji využít § 1180 NOZ v praxi.Bez toho aniž by provedl potřebné legislativní kroky,(především změnu stanov), vymyslel tuto „geniální“věc. Firmě,která mám provádí vyúčtování zadal pokyn proveďte:

  • změnit zálohy na správu domu tzv.„FO“na příspěvek na správu domu,který se bude skládat ze zálohy 200kč/m na jednotku,ze které se bude platit např.správa domu,odměny výboru,poplatky bance atd.Tuto část vyúčtovat za rok na byt v protokolu o vyúčtování služeb.
  • druhou část příspěvku na správu účtujte na jednotku dle SVP násobeného 4,70kč,což je platba,která se nevyúčtovává.Tento příspěvek vypočítejte dle podílů.Toto vše zapracujte do výpočtových listů na rok 2015.

Tuto revoluční novinu jsem se dozvěděl ze zápisu,protože jsem se shromáždění nezúčastnil.Rozhodl jsem podat reklamaci na způsob stanovení a vyúčtování příspěvku na správu domu.Výbor ji však odmítá přijmout s tím,že to tak odhlasovalo shromáždění SVJ.Tvrdím,že takto postupovat nelze,ovšem výbor se zaštiťuje rozhodnutím vlastníků jednotek.Mýlím se já a nebo výbor SVJ,který to takto předložil shromáždění ke schválení.Pří­tomnost na schůzi byla kolem 70%,polovina byla formou PM z nichž 80% pro sebe získal výbor SVJ.Děkuji předem za vyjádřené názory.Strýc

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.