Vložil X (bez ověření), 6. Listopad 2014 - 19:40

Každoročně žádám o vyúčtování DZO pro daňové účely. U nás se totiž prakticky všechno hradí z DZO. Jen odměna správci (vč. účetnictví) a výboru se hradí příspěvkem; ten se nevyúčtuje. Služby jsou samozřejmě zvlášť. To znamená, že vyúčtování se týká jen služeb. Jako za starých dobrých družstevních časů.

Po diskusi („na co to potřebujete?“, „zatím to nikdo nechtěl!“, apod.) se poradili s právníkem a sdělili mi, že žádný zákon neukládá SVJ vyúčtovat DZO. A hotovo.

V dalším kroku jsem si vymyslel, že byt prodávám a potřebuji znát aktuální výši své pohledávky vůči SVJ tak, abych ji mohl postoupit nabyvateli. Od té chvíle na mne koukají jako na úplného trotla.

To ještě nevědí, co na ně chystám. Vypsal jsem si vlastníky, kteří byt koupili po vzniku SVJ. Budu chtít vědět, zda předchozí vlastníci na ně postoupili své pohledávky. Pokud ne (to bych se divil, kdyby se alespoň jeden nenašel), pak budu chtít vědět, z čeho se uhrazuje jejich příspěvek na správu a co se stalo se závazkem vůči předchozím vlastníkům. Obávám se ale, že nic z toho nepochopí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.