Vložil lake, 1. Listopad 2014 - 16:11

Děkuji za upřesnění. Takže jste nekoupil dvě „komory“, ale dvě jednotky. To jste snad mohl napsat rovnou. Jste tedy vlastníkem tří jednotek v domě: bytu a dvou nebytových prostorů.

Mýlíte se ohledně povinnosti „kolaudace“. Už jsem Vám to napsal. Každá jednotka je samostatný požární úsek, oddělený zdmi od ostatních požárních úseků. Vy chcete vzájemně propojit tři jednotky do jednoho průchozího celku. Stavební úřad bude pravděpodobně požadovat vyjádření hygieniků a určitě bude chtít souhlas požárníků s projektem, právě kvůli tomu propojení úseků. Možná HZS bude mít podmínku, aby mezi úseky byly protipožární dveře. Pokud snad hodláte zasáhnout do nosné konstrukce, bude nutný i posudek statika.

Ve vztahu k SVJ jsem Vám už napsal, že jim do toho nic není. SVJ(2000) je sluha v cizím domě. Měníte vnitřní uspořádání domu a k tomu je nutný souhlas všech vlastníků jednotek. Pouze v případě, že byste neměnil velikost spoluvlastnických podílů ani vnitřní uspořádání domu, by postačoval souhlas tří čtvrtin vlastníků jednotek. Takže právnickou osobu SVJ můžete pustit z hlavy, pokud to není SVJ(2012). To by byl jiný případ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.