Vložil N. Klainová (bez ověření), 19. Září 2014 - 14:04

S tím trabantem jste to přehnal. Normálně mě osočujete z něčeho, co nedělám.

Moje programy Klaiex xxx jsou výukové. Nikomu neúčtuji a nikomu nevnucuji, aby si příklady s názornými postupy účtování o všem možném kupoval.

Kdo neumí účtovat třeba o dotaci a úvěru, který si vezme pár lidí, zadá mi kompletní zpracování. Musí dodat kopie výpisů z účtů, dohodu s vlastníky…

Dělám na tom třeba měsíc s tím, že mi zadavatel potom dovolí nabízet program v e-shopku. Takto vznikaly např. programy Klaiex 9 a 10, ale i další, protože textem odpovědět na složité dotazy nelze. E-shopek mám proto, abych měla k výdajům i nějaké příjmy.

V příkladech je všechno od rozpočtů, přes stanovení příspěvků vlastníkům, po sestavení účetní závěrky a přehledy pro vlastníky. Skoro každý příklad je o něčem jiném. Skoro každé SVJ má jiný účtový rozvrh. Příklad si přeúčtuje ve svém programu, některé účty převezme, jiné ne.

Programy s účtovým rozvrhem „na tvrdo“ odsuzuji a budu to dělat.

Program SimpleUcto nabízený na tomto portálu zdarma má přes 5 tisíc uživatelů. Je flexibilní, protože jsem jej autorovi od samého začátku připomínkovala.

Je-li něco zdarma, nebude asi nikdo při každé změně právních předpisů program upravovat. Autor pan Bilak to pochopil perfektně. Já jsem už programování v programovacích jazycích zapomněla, proto to musím upravovat v Excelu (skalární součiny pro měsíční předvahy mě na oplátku naučil pan Bilak).

Do programu SimpleUcto uživatel prostě vloží účet 313 nebo 517 nebo jiný v rámci správné účtové skupiny a nasměruje jej do správné položky rozvahy nebo výkazu zisku a ztráty.

I proto program funguje od roku 2008, přestože se občas něco přejmenuje. Je pořád aktuální a pokud si v něm provádějí uživatelé změny sami podle novelizovaných předpisů, nemusejí za ně platit.

Podívejte se v Simplíku na ukázkový příklad – je skoro stejný jako Klaiex 4. I v něm je tedy účet pro Váš program neznámý – tedy 517 Revize.

N. Klainová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.