Vložil lake, 17. Září 2014 - 17:03

Pane Kruppe, o rozklíčování plateb jste se zde zmínil jako první Vy, hned 16. Září 2014 – 12:05, viz Vaše slova „Vyúčtování záloh služeb musí být provedeno na jednotlivé položky (služby).“.

Problém s rozklíčováním plateb jste zde nastolil opět Vy, nikoliv já. Já jsem Vám pouze následně poradil, jak nastavit napevno pravidla rozklíčování v SVJ, jestliže na něm trváte.

Jistě jste si všiml: tazatel v úvodním příspěvku navzájem směšoval zálohy na správu a zálohy na služby – shrnul je do jedné částky 2000 Kč. Jistě se mnou souhlasíte, že zde je alespoň základní rozklíčování naprosto nezbytné, jinak nevíte kdo kolik na co zaplatil.

Na závěr znovu uvedu skutečnost,kterou jste ani Vy, ani paní Klainová nezpochybnili: předmětem vyúčtování nikdy nejsou předepsané zálohy, pouze zálohy skutečně uhrazené.

Buďte tak laskav a podívejte se např. do Vašeho vyúčtování elektřiny či plynu pro byt. Zdalipak tam najdete přehledně uvedené všechny zaplacené zálohy? Najdete, že ano. A co předepsané zálohy? Jsou snad ve vyúčtování k něčemu použity? Nejsou, že ne. Myslíte, že ti dodavatelé neumějí účtovat? Jistě umějí, že ano.

Jakpak to, že dokážou bez problémů vyprodukovat vyúčtování v souladu s právními předpisy?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.