Vložil AsiTak, 11. Červenec 2014 - 0:20

Před předcházející zimou jsme provedli „Hydraulické vyvážení otopné soustavy“ od firmy AllTech sro viz „http://www.a­lltechsro.cz/ja­ky-je-cil-vyvazeni-soustavy“ jehož cílem je:
„do každého radiátoru (koncového spotřebiče) dodat právě jen tolik vody, kolik je potřeba pro vytápění / předání tepla radiátorem do místnosti při aktuální venkovní teplotě a při nastaveném požadavku na teplotu v místnosti, jak si tento požadavek nastaví uživatel na termostatické hlavici“.
Prakticky to znamenalo montáž regulačních ventilů na topná tělesa a na stoupačky rozvodu tepla, následně pak nastavení regulačních ventilů dle výpočtů a měření. Máme 185 topných těles a 42 stupaček. Na jedno topné těleso připadal dílčí náklad akce něco méně než 2 tis. Kč (materiál i práce). Co se týče úspor praktické výsledky budeme mít až v příští sezoně. Nicméně účinnost úspor značně závisí na tom, jak uživatelé ovládáním nastavení tepla na radiátorech dané principy pro vyváženou soustavu dodržují a tím docílí hospodárný stav, nebo naopak nedodržují a tím navodí stav nehospodárný vlastní pro nevyváženou soustavu. Míra úspor je tedy závislá na kázni uživatelů vyváženého topného systému.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.