Vložil lake, 12. Červenec 2014 - 16:11

Pane AsiTak, přesně jste popsal, jak se tvoří sešvindlovaná cena tepla. Není žádný důvod, proč by se do kalkulace návratnosti neměly zařadit všechny položky, které by vůbec nebyly vydány, kdyby dům i nadále odebíral teplo z centrálního zdroje.

Vaše tvrzení, že oprava/údržba netvoří přímo náklad, je nesprávné (je protiprávní a je v rozporu s pravidly vedení řádného účetnictví). Je-li SVJ provozovatelem kotelny, jsou mezi jeho náklady samozřejmě veškeré náklady na provoz, na opravy, údržbu, kontroly, dozor, čistění a revize spalinových cest, pravidelné prohlídky plynových kotlů.

Dále jste „zapomněl“ připočítat počáteční náklad na pořízení kotlů, vybavení kotelny, elektroinstalaci, zřízení spalinové cesty. Tuto částku jistě znáte, nespadla s nebe, ani ji nelze ignorovat s výmluvou, že nevím jak ji do kalkulace zahrnout.

To byste také mohl tvrdit, že cena za 1 km jízdy automobilem rovná se ceně benzinu. Při tom byste „zapomněl“ na náklad pořízení auta, olej, opravy, údržbu, pojištění, havarijní pojištění, technické kontroly,pronájem garáže, dálniční známky a všechno to, co k provozu auta patří.

Rozumím,proč se takovéto sešvindlované kalkulace tvoří: jejich jediným cílem je oblafnout vlastníky jednotek a argumentovat pohádkově nízkou cenou tepla. Že realita je jinde dojde některým z nich teprve dodatečně. Některým to nedojde vůbec.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.