Vložil 566a567, 7. Březen 2008 - 15:49

Dobrý den!

Pročpaxe Vám vyplatí přejít na lokální vytápění?

To nemůže vyjít. Budete dále platit základní složku podle vyhlášky, což bude, a to jistě tak společenství upraví i kdyby to doposud bývalo bylo 40 : 60, na 50 : 50. Potom platíte základní složku dále polovinou nákladů po přepočtení na metry čtverečné topené plochy. To nemůže vycházet levněji.

A pokud jdete do této akce proto, že platíte za teplo hodně, máte spatně spočítané úlevy. I kdybyste měli jít do soudního sporu (a asi na to prachy mít budete, když jste připraveni dělat etážové topení), tak vydupejte spíš správné úlevy podle polohy místností.

V klasickém paneláku platí, že 5% slevíme v místnosti s oknem na východ, 10% v místnosti s oknem na sever, a 5% připočítáme místnosti s oknem na jih. západní místnosti mají nulu. Potom platí že dvě okryté stěny 20% úlevy, tři odkryté stěny 30% úlevy. Je to však dost složité, protože tohle se dá použít tak leda v naprosto klasickém paneláku.

Věřím, že vykoumáte nějaký rozumný postup také, a že Vám bude umožněno zjistit, že nákladově je byt v paneláku vlastně na úrovni „pasivního“ domku.

Filip, Praha 42 – POSTOLOPRTY, 566a567@seznam.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.